Fabelis

Alla inlägg under maj 2012

Av Fabelis - 11 maj 2012 14:45


Kravlöst kompissex- ett skönt tidsfördriv eller riskabelt spel med känslor?


SNACKET SLOPAR FÖRVIRRING

Ni ligger tillsammans, men inte tillsammans.Det kanske känns klockrent, men ni tjänar ändå på att ta ett snack om vad ni förväntar er och vill ha ut av relationen.
Ironiskt nog kanske det är den där diskussionen du hade hoppats slippa med en rent fysisk relation- men snacket minimerar risken för jobbiga missförstånd och dålig stämning i sängkammaren.


DU TRILLAR KANSKE DIT

Ni hade lovat varandra att inga känslor skulle bli inblandade.Men faktum är att när du har sex med någon reagerar kroppen automatiskt med att utsöndra intimitets-hormonert oxytocin.
Rent biologiskt är det meningen att sexet ska stärka bandet mellan er, och eftersom oxytocinet är viktigt för kroppen finns det en risk att du blir beroende av hans närhet( eller han av din ).
-Eftersom ni som KK är så intima,är risken större att ni blir kära i varandra än om ni bara hade varit kompisar.Det har hänt att folk har börjat som KK men blivit tilsammans och skaffat barn.


EXET=LOVLIGT BYTE?

Att vara intim med ditt ex känns naturligt eftersom ni redan känner varandra,och är ni fortfarande attraherade av varandra kan en KK-relation fungerar.
Risken att förstöra en kompisrelation finns inte heller,eftersom ni redan delar ett sexuellt förflutet. Men var uppmärksam på ifall ni börjar dras in i gamla vanor.
-Det kan finnas situationer där det funkar med exet,men det kan också vara svårt att definiera relationen.
Det är lätt att glida tillbaka in i ett förhållande och då måste någon av er göra slut igen.
Det kan vara svårt att ta sig ur en sågan relation och komma vidare.


VÄNSKAPEN KAN FÖRÄNDRAS

När det roliga är över finns ändå goda hanser för er att fortsätta vara vänner-36procent av alla par går vidare till ett rent platoniskt förhållande.
Men oavsett hur det slutar är förutsättningarna för er relation förändrade.
Eftersom ni har lagt grunden för en intim kontakt,kan å ena sidan era band stärkas. Å andra sidan finns risken att ni kommer känna er konstiga i ert nygamla kompisförhållande,och att relationen måste avslutas igen. Det är upp till dej att bestämma om du ät villig att ta risken.

Av Fabelis - 11 maj 2012 14:15


Du vill vara den där tjejen som lever det ljuva singelivet, men såren från ditt ex tycks aldrig läka.
så här tar du dej ur gråzonen och går solo fullt ut!


1. DET VAR ETT ABRUPT SLUT:
Det enklaste sättet att komma över någon är att bryta omgående och inte höras alls-tycker din pojkvän.För dej kommer det kanske som en smärre chock och resulterar i frustration över att inte kunna få hantera avslutet på det sätt som du behöver och vill.
-Om det känns viktigt-försök att ta kontakt med ditt ex och förklara dina behov av att få ett avslutat samtal.Om han ändå inte vill ses så skriv ett brev utan att skicka det.
Då har du fått säga det du ville och är lättare att känna dej delaktig i beslutet.


2. HAN HAR SKAFFAT EN NY:

Du kan hantera situationen så länge ditt ex är singel.Han är inte direkt din, men han är i alla fall inte någon annans. Men då träffar han någon ny och ångesten är tillbaka som ett brev på posten.
-försök att leva med känslorna och acceptera att de e där. Om du slutar slå dem ifrån dej kommer du till slut att vänja dej vid dem och de kommer att svalka,
Sluta fred med tanken på att han har ett nytt förhållande.Kanske är hon den rätta för honom.
Unna dem glädjen även om det är svårt,nästa gång är det du som träffar rätt.


3.TRYGGHETEN ÄR BORTA:

Du saknar känslan av att ha någon som finns där i vått och tort,som ger dej bekräfftelse,kärlek och närhet.Därför smygger du då och då iväg små SMS eller ve och fasa-ett telefonsamtal.
Men att ständigt låta hans ord bekräfta dej kommer aldrig att få dej i rätt riktning. Tyvärr.
-Det är viktigt att skapa en trygghet i dej själv.
Se framåt och planerar för det liv du vill ha i framtiden och som du kan ha utan honom.
När du kan stänga dörren till ditt gamla förhållande så kan du också öppna dörren till något nytt.

Av Fabelis - 11 maj 2012 13:58

hej hej sitter just nu på balkonen me mamma o njuter av kaffe,kakor och cigarett... som vanliget så snackar vi massa skit bara :P hehe nu ska jag ner till tvättstugan sedan ut me gizmo :)

tänkte att jag tar med mej datorn till prinsen:P för att hans bärbara e sjukt jobbig :P hehe hatar att skriva på den... så jag kommer uppdatera lite bättre nu i helgen... tror jag :P hehe men men de var allt från mej för nu

Av Fabelis - 11 maj 2012 10:37

de e några av låtarna jag lyssnar på nu....

jag vet inte vad de e som händer men... jag har aldrig gillar Justin Bieber.... eller jag vet inte, de e nog vissa av hans fans som jag inte riktigt tål... kanske därför jag aldrig velat lyssna på hans musik... men men nu  kan jag säga att jag e HELT FAST I HANS BOYFRIEND-låt :P hehe

ska ner till tvättstugan nu klockan elva sedan ska jag fortsätta städa garderoben....

någon som vill komma o hjälpa? :D

pussar

Av Fabelis - 11 maj 2012 09:00


Även smarta tjejer gör dåliga hälsomoves ibland.
Så här minimerar du konsekvenserna direkt- Och se till att det inte händer igen!


DU RÅKADE GÅ I HÖGA KLACKAR HELA DAGEN:
GÖR PRONTO:

  • Ta ett varmt fotbad med fot-eller mineralsalt i fem till tio minuter.
  • Passa på att röra på fötterna på ett säätt som skiljer sej från den ställning som de har haft skorna.  Spreta och knip med tårna
  • Massera fötterna med en fet, vegatabilisk fotsalva- inte en vanlig kroppslotion, för den är inte fet nog.

SENARE KAN DU:

  • Besöka en fotterapeut som kan hjälpa dej med ett räningsprogram för fötter och anpassa hjälpmedel till dina skor. Idag finns der många små inlägg som du kan ha i högklackade skor som kan hjälpa dej att förebygga onda fötter.
  • Göra det till en vana att göra fotgymnastik medan du borstar tänderna varje dag.
    Du kan bland annat knipa och spteta med tårna,stå på ett ben och stretcha vadmusklerna så att hälsenan inte blir förkortad.

DU RÅKADE HAMNA I EN OND SPIRAL AV SKRÄPMAT OCH NOLL MOTION:

GÖR PRONTO:

  • Gå runt kvarteret. Även korta promenader ger en välförtjänt paus,frisk luft och framförallt energi
  • Drick en smoothie istället för att ta den där bullen. Den innehåller frukt och bär som ger energi och välbehövande vitaminer. Eller så tar du helt enkelt en frukt,vilket ger dej extra mycket fibrer.
  • Skriv ner vad du vill äta till middag och vilka ingredienser som behövs.Att gå hungrig i mataffär är ingen bra idé- då åker gärna en eller annan onyttighet ner i korgen

SENARE KAN DU:

  • Skriva en veckomatsedel och se till att storhandla så att alla ingredienser finns hemma när du kommer hem från jobbet eller skolan.
  • Gör upp med en vän att ni ska träna tillsammans.Bestäm aktivitet,dag och plats och peppa sedan varandra.Då ökar möjligheten att ni vill göra en repris och träningen blir en vana.                     
  • Sätt upp smarta mål. Bestäm dej för ett lagom enkelt mål ( två till tre veckor framåt ) Och du ökar chansen att lyckas. När du har klarat av det kan du börja med ett nytt!


DU RÅKADE VARA VAKEN HELA NATTEN:
GÖR PRONTO :

  • Svep två koppar kaffe. Koffein får huvudet att kännas mindre tungt på morgonkvisten. Fler än två koppar på raken kommer däremot inte att ge någon extra effekt.
  • Käka frukost.Även om du har småätit hela natten hjälper en ordentlig kolhydrats-och proteinkombo ( som flingor med mjölk eller ägg på en rostad macka ) dej att ladda om

SENARE KAN DU:

  • Äta lunch och dricka ytterligare en kopp kaffe.Beställ in något proteinrikt,såsom sushi, för att motverka slöheten.
  • Smyga in en powernap. Bara tio minuters sömn kan boosta din energi, därmed bör du sova högst en timme för att inte messa med dygnsrytmen.
  • Stretcha eller ta en kort promenad. Lätt motion kan ge dej en snabb energikick.


DU RÅKADE BLI SVINFULL IGÅR KVÄLL:
GÖR PRONTO:


  • Sov så länge du kan.Du återhämtar dej snabbast om du slumrar i minst sex timmar.
  • Drick vatten. Ett till två glas i timmen minskar alkoholens uttorkande effekt,som ger dej sprängande huvudvärk.                                        
                                                      
            
  • Ta en värktablett var fjärde timme. Det borde skrämma bort huvudvärken! Undvik dock piller med paracetamol,såsom Alvedon och Panodil.

SENARE KAN DU :

  • Ta fram dina solglasögon. Ljus förlänger din huvudvärk,så om du bär solisar kan du bli av med den snabbare, ( plus att det kan vara skönt att dölja bakisögonen :P )
  • Resa dej ur soffan. Ett pass på gymmet är att ta i, men en promenad eller en 20minutersomgång med Wiispelet pumpar upp ämnrsomsättningen och hjälper din kropp att återhämta sig.


 

DU RÅKADE HA OSKYDDAT SEX:
GÖR PRONTO:

  • Om du inte äter p-piller,dra en sväng till apoteket och inhandla dagen efter-piller. Om du tar det inom tre dagar efter samlaget är det 89 procent effektivt-men det är ännu bättre om du tar det inom 12 timmar.
  • Boka en tid hos din gynekolog, för det är bra om du efter en vecka kollar upp om du har smittats av klamydia. ( du kan även beställa hem ett klamydiaprov- kolla in ditt landstings sida eller köpa ett på apoteket, ) Klamydia som inte upptäcks i tid kan göra dej steril eller öka risk för utomkvedshavandeskap när du blir gravid.

SENARE KAN DU:

  • Skriva in i kalendern när du förväntar dej att få din mens ( eller ladda ner appen Period tracker som håller koll på det åt dej ) På det sätt vet du om din mens skulle  vara försenad och om det är dags att göra en graviditetstest.
  • Ladda partyväskan och nattduksbordslådan med kondomer för sjutton!

Av Fabelis - 11 maj 2012 08:00

god morgon!

har inte sovit bra i natt... oohh hatar när det e såååå jäkla kvavt ute! oOH! iallafall... jag sitter på balkongen och njuter av mitt morgon kaffe...

ska börja ringa runt lite eränden sedan ska jag nog städa i garderoben ( gjorde inte det igår, i know i know jag e lat :P hehe ) sedan ska jag börja tvätta :)

ska sova hos prinsen idag såå jag ska packa med... ska även uppdatera DU,DU,DU-kategorin snart ska bara gå ut me gizmo o dricka klart :)

de var allt för nu pussar

Av Fabelis - 11 maj 2012 00:47

skkkkiiiit kvavt och det regnar som fan ooh ! Jag vill ha sommar nu!!! 

 
Av Fabelis - 11 maj 2012 00:22

hej hej på er sötnosar,

kom precis hem, e sjuuukt trött... ska ut o ta en natt cigarett, tvätta bort sminket o borsta tänderna sedan nanna!

fan,asså, måste det vara sååååå kkkkvvvaaavvvttt!!! KAN FAN INTE ANDAS! JÄVLA SKIIIIT VÄDER! OOOH

go' natt

Presentation


Heter Magdalena men kallas för Madde.
Är 24 år och bor i Malmö.
I min blogg skriver jag om min vardag, om sex & relationer och om allt för att göra dej säkrare,gladare och snyggare.

Blogstart.se

har du nått du undrar eller kanske har du nått att säga? skriv till mej på:  highheelslady@live.se

26 besvarade frågor

Translate my blog into your own language

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

vill DU ha fler läsare?

tråkigt? kika in någons blogg

RSS

något för dej?

Loading

Blogglistan

Blogglista.se

Ovido - Quiz & Flashcards